Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Jumitusta

Eilen meillä kävi kotona koirahieroja. Homma alkoi siten että hän katsoi Foxin liikkumista kaikissa askellajeissa. Tai no, ravi, laukka ja peitsaus(kun pitäisi olla kävely!). Foxi ei ikinä kävele, tai no varmaan joskus joo, mutta lenkeillä se peitsaa hiljaisemmassa vauhdissa tai sitten ravaa. Irtiollessaan taitaa mennä ravi/laukka sekoituksella. 

Foxi käskettiin makaamaan Bemer-alustan ja oman peittonsa päälle. Tuon laitteen pitäisi siis ilmeisesti parantaa mikroverenkiertoa. Foxi asettui ehkä hieman mun yllätykseksi tosi hyvin makaamaan kyljelleen hierojan viereen. Oikeastaan hän ei ehtinyt edes kunnolla sanoa millaiseen asentoon haluaa koiran kun Foxi jo makasi hänen toivomassaan asennossa. 

Foxi sai kehuja hienosta lihaskunnosta. Erityisesti vahvasta kaulasta sekä lavan ja takajalkojen jostain lihaksista, joten hienoja nimiä en muista. Sen sijaan sillä oli selän kohdalla selvästi jumeja ja jotkun trigger-pisteetkin olivat kovia. Koirasta kyllä huomasi kun selkää alettiin hieroa että ei tuntunut kivalta. Lihakset kuitenkin vastasivat hyvin hierontaan joten saatiin jumeja auki. Foxilla oli kuulemma myös tyypillisiä jumeja tokokoiralle, siinä lajissa kun on meno vähän toispuoleista.

Hieronnan lisäksi tehtiin nivelten mobilisaatioita sekä venytyksiä. Foxi antoi hyvin venyttää itseään venyi myös hyvin. Nivelten mobilisaatiot... Suurin murheeni varmaan tältä hierontakerralta. Foxillahan on siis löysät ranteet ja ne tuskin tulevat siitä tavallisiksi enää muuttumaan. Naksuivatkin kuulemma hieman :o Aika hurjan kuuloista! Nyt meille suositeltiinkin jotain nivelten hyvinvointia edistävää lisäravinnetta. Minä kun ajattelin että sellaisia tarvitsee syöttää vaan vanhoille koirille. Vaikka onhan se selvä että kun ranteet ovat mitä ovat niin ne saattavat kuormittaa muuta ruumista eri tavalla. Myöskään runsaasti hyppimistä vaativat lajit, eli siis agility, olivat sellaisella listalla, joita ei suositella. Joskushan minä agilityä ajattelin, mutta ei Foxista ehkä muutenkaan erityisen hyvää agikoiraa olisi saanut. 

Mistähän selän jumit sitten saattoivat johtua. God knows... Itse epäilen suurimmaksi syyksi pyöräilyä, sen kaltainen staattinen liikunta kun aiheuttaa helposti jumeja. Syitähän voi olla muitakin, mutta itselle mieleen siis tulee ehkä ensimmäisenä pyöräily. Kyseistä lajia meille ei muuten enää suositella, koska se ei oikein ole löysäranteisille hyvää liikuntaa. 

Seuraava hierontakerta onkin sopivasti ennen Messaria. Jää sopivan verran aikaa palautua hieronnasta, mutta kuitenkin hieronnan vaikutuksien voisi kuvitella vielä olevan nähtävissä. Odotan innolla seuraavaa hierontakertaa, koska haluan tietää mikä on selän tilanne kun ei pyöräillä enää(vaikkakin lokakuussa ei olla ehditty pyöräilemään kun pari kertaa). 

1 kommentti:

  1. Heitin teille "haasteen"
    http://hillitonpikkumyy.blogspot.fi/2012/11/palkinto.html

    VastaaPoista