Sivut

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

"Ei pysty, märkää"

Enpä olisi Foxista uskonut että sitä voi häiritä märkä alusta treenatessa. Aiemmin syksyllähän se ei millään voinut mennä yksissä treeneissä maahan kun nurmikenttä oli niin märkä. Tänään todistelimme vähän samaa ongelmaa ohjatuissa treeneissä. 

Aloitettiin paikkamakuulla. Foxi jäi makaamaan suorassa ja ryhdikkäästi, uutta jossain vaiheessa se kääntyi lonkalle. Ei siinä vielä mitään, se nimittäin piippasi! Eipä ole koskaan ennen sellaista tehnyt. Ensimmäisen kerran mä en ehtinyt kieltää kun ihmettelin itsekin, mutta seuraavalla kerralla vihainen "shh!!!" ja johan hiljeni. Ryhmään tuli mekastava ja energiaa täynnä oleva terrieri hieman myöhässä, mutta siitä Foxi ei ottanut ollenkaan häiriötä. Lonkkailuun saatiin neuvoksi, että se kannattaa käydä korjaamassa oikeaan asentoon, koska se maahan tarkoittaa tietynlaista asentoa eikä lonkalle valahtaminen ole silloin soveliasta. 

Seuraamista, valitettavasti mun aiemmin tällä viikolla havaitsemani ongelma esiintyi taas. Alussa muutaman askeleen verran tosi nättiä, mutta sitten alkaa jätättää ja kontaktikin saattaa tippuilla. Ärsyttävää! Pitää vaan vaatia koiralta parempaa suoritusta kun se oikeasti osaa seurata tosi hyvin. Saatiin vinkiksi kokeilla sellaista että kun koira alkaa jätättää niin sittenspurtataanin itse eteenpäin lujaa, sen tarkoituksena olisi saada koira tajuamaan että se jätättää. Täyty kokeilla. Lisäksi taidetaan treenata vähän tuota kestoa seuraamiseen namialustan avulla. 

Tehtiin itseksemme maahanmenoja. Aluksi oli kyllä aika tahmeaa kun Foxia häiritse märkä nurmi alustana. Etupää kyllä laski maahan mutta takaosaa ei olisi halunnut laskea. Lisäksi heti palkkauksen jälkeen se pomppasi ylös. Lopussa kuitenkin koiruus oli ilmeisesti päässyt tämän ällömärkä-kynnyksen yli, koska sitten se kykeni jo tekemään ihan nättejä ja nopeita maahanmenoja ja pysyikin jopa kunnes vapautettiin.

Mulla oli oikeastaan yksi koe kiikarissa, mutta kun seuraaminen nyt ei toimikaan niin täytyy miettiä kehdataanko mennä mihinkään, seuraaminen kun sattuu olemaan aika isossa osassa kokeessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti