Sivut

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Putkessa

Ei, me ei edelleenkään olla alettu harrastamaan agilityä. 

Sen sijaan ajelin kolmen tunnin kotisohvalla vietettyjen yöunien jälkeen Forssaan SNJ:n pää- ja juhlanäyttelyyn. Olin hyvissä ajoin perillä ja teltalle oli oikein valmiiksi merkitty paikka nurmeen(kiitos vaan Marja!). Pikainen koiran siistiminen ja kävelytys ja sitten odottelua.

Ehdin vaihtaa vaatteet jo kerran, mutta sitten kun näytti että sää pysyy kehnona onnistuin kauhealla kiireellä teltassa kiskomaan housut jalkaan ja vaihtamaan paidankin. Ihan kiva, jäi vaan koiran verryttelyt vähän tekemättä. 

Avoin luokka oli aika iso, siinä taisi olla 8 urosta. Oikeastaan kaikki tavallaan aika kivannäköisiä koiria. Tuntui etten saanut Foxia seisomaan oikein kivasti(tai siis niin hyvin kun Tuusulassa) ja yksilöliikkeissäkin se tuijotteli aika paljon mun kättä. 

Tuomari Nils Molin seisotti koiria kauan mutta onnistui kuitenkin kirjoituttamaan aika lyhyen arvostelun. Taso oli hyvin tiukka, sillä hyvät junnut/nuoret uroksetkin olivat jo saaneet EH:ta. Oli siis syytä olla hyvin iloinen erinomaisesta, jonka Molin meille antoi!


"Goda proportioner. Maskulin utsrålning. Utfyllt nospartie. Välkroppad. God benstomme. Mycket bra vinklar och rörelser. God päls"


Kilpailuluokassa Foxi sai hurjasti vauhtia edellä menneestä velipuoli-Paavosta. Sitä sai jopa melkein jarrutella. Kunhan vaan malttoi ravata niin oli varmaan ihan mukavannäköiset liikkeet. Foxi poimittiin neljän parhaan joukkoon ja jo pelkästään siihen saattoi olla hyvin tyytyväinen. Tuomari osoitti Foxin kolmanneksi ohi Paavon! Ensimmäiseksi tuli Nemo ja toiseksi Foxin täysveli-Vertti. Suureksi iloksi tuomari antoi meille myös SA:n, ja kun käyttöluokassa oli vain yksi uros, joka saattoi sertin ottaa vastaan ja nuoremmille ei SA:ta annettu oli ainakin varaserti varma.

Paras uros kehässä oli kuusi koiraa. Avoimesta Foxi, Vertti ja Nemo, käyttöluokasta Reetu ja Aqu sekä valioista Äijä. Pari kierrosta ympäri ja tuomari järjesteli koiria uuteen järjestykseen. Hetken kuluttua hän totesi "this is the order". Pikainen katsaus ympärille ja viidensinähän sitä oltiin eli siis virallisten sijoitusten ulkopuolella. Kaikilla sijoittuneilla koirille oli jo sertikiintiö täynnä joten, sertistä kilpailtiin vielä Aqun kanssa ja tällä kertaa Foxi veti pidemmän korren napaten itselleen viimeisen sertin upeasti SNJ:n päänäyttelystä! 

Ehdin kyllä haaveilla että josko se viimeinen serti tulisi SNJ:stä, mutta sen verran realisti olin että en ajatellut Foxilla olevan siihen mahdollisuuksia. Niin sitä punainen pääsi yllättämään! Hassua miten nopeasti sertit lopulta tulivat, kaksi viimeistä kahdesta peräkkäisestä näyttelystä! Ruotsalaiset tuomarit ovat tykänneet Foxista, sillä kaikki sertit ovat ruotsalaisilta. Ja mikä "hauskinta" sillä ei ole yhtään varasertiä :)

Kehän jälkeen pidettiin tolleriporukalla piknikiä ja oli kyllä mukavaa! Foxin Dina-mamma oli koko näyttelyn hienoin tolleri, joten odoteltiin porukalla isoja kehiä. Oli aivan hulvattoman hauskaa ja naurettua tuli vaikka miten! Kiitos ja onnea menestyneille! :)

Kuviakin pitäisi olla, mutta oma kamera ei ollut mukana, joten täytyy odottaa hetki että kuvaajat saavat kuvansa purettua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti