Sivut

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Beach fun & etc.

Perjantaina ajeltiin Orimattilaan treenaamaan Virpin&Kodan kanssa. Treenipaikka oli mukava, hieman ehkä hieman haastava maastoltaan ja mikä tärkeintä varjoinen. 

Aluksi yritettiin varista Foxin kanssa. Ihan tavallinen markkeeraus. Ei noussut ei. Jotenkin koira oli jo tässä vaiheessa ihan läkähdyksissä. Pari variksen nostoa saatiin käteen, mutta mitään sen erikoisempaa ei kannattanut edes yrittää. Tehtiin neljän damin ruutu ja Foxi vaikuttikin ihan innokkalta, mutta ei se oikein kunnolla mun mielestä toiminut. Kaksi damia haetutin ja se oli siinä. Kodan vuoron ajaksi Foxi joutui puuhun kiinni ja olikin aika kivasti siinä, siis hiljaa. Todella huono toimintakyky tuolla otuksella lämpimässä.

Koska perjantaista ei otettu yhtään opiksi suuntasimme sunnuntaina Emmin&Vertin ja Minnan&Alvan kanssa Tolkkisiin pupun ja varisten kanssa. Käveltiin poikien kanssa rantaan ja Foxista huomasi kuinka se tunnisti paikan ja olisi halunnut mennä uimaan. Tällä kertaa olin jopa vähän miettinyt etukäteen mitä oikein tehdään. Tehtiin noutoa damikujan läpi. Ensimmäinen suoritus ei onnistunut, mutta toisella taisi syttyä lamppu punaisen päässä, "ai tätä haluttiin!" :) Jostain syystä Foxi palautti tosi nätisti istuen ensin mun sivulle :o Tekisiköhän se sittenkin tokonoudossa samalla tavalla..?

Sitten vesityö. Dami heitetiin veteen ja taisi lähteä vähän ääntä koirasta. Istuttiin ja katseltiin damia ja aika pian Foxi myös hiljeni. Sitten otin hihnan pois ja taas odotettiin hetki. Foxi lähti tosi kivasti mutta palautus oli aivan päin persettä. Se pudottaa rantaan ja ravistelee ja sitten ei tule enää pois vedestä! Onneksi oli shortsit jalassa ja aika matala ranta, joten kahlasins sen sitten niskavilloista kiskoen rantaan. Tähän olisi ehdottomasti pitänyt lopettaa, mutta kokeiltiin kuitenkin josko onnistuisi uudelleen. Alku oli taas hyvä mutta palautusosuus oli totaalisen surkea. 

Sitten damikujaa uudelleen uinnin jälkeen. Eipä sitten enää onnistunutkaan kun kierrokset oli vähän nousseet kun Foxi joutui vielä katsomaan kun oli Vertin vuoro. Sitten koirat hetkeksi autoon ja Alvan vuoro.

Alvan jälkeen tehtiin variksella. Taas markkeerausheitto ja eihän se sitä tietenkään tuonut. Kiva meno kyllä linnulle mutta ei siihen voinut koskea. Taas variksen nostoja käteen ja välinoutoja, kyllä se sitä kantaa. Täytyy vaan treenata lisää ja ennen markkeerauksia vaikka tehdä noita käsittelyjuttuja. Sitten pupujälki. Foxi oli tapansa mukaan tosi kiinnostunut pupusta ja innoissaan lähdössä myös jäljestämään ja ihan kivasti se jäljestikin, mutta isoa pupua se ei kyllä sitten tuonutkaan. Varsinaisesti en ihmetellyt kun Foxin suhtautuminen kaikkeen riistaan on vähän sellainen ujon pikkupojan tapainen. Käsittelytreeniä siis tehtävä myös pupulla.

Tällä viikolla ollaan lähdössä mökille ja siellä onkin erinomainen mahdollisuus vähän treenata tuota vesityötä ja myös malttia veden äärellä. Lisäksi luvassa taitaa olla myös perustreenejä dameilla, kujaa, linjaa yms. Valitettavasti matka on niin pitkä ja pakastustilat pienet, etten voi ottaa varista mukaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti