Sivut

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Corvus corone cornix

Eli suomeksi varis. Sellaisen otin eilen sulamaan ja tarkoitus oli tehdä pientä treeniä ihan vaan omalla pihalla. Turha mihinkään metsään sen tipun kanssa on mennä ennen kun ote on kunnollinen ja koira ei ensiksi nyrpistä nenäänsä harmaasiiven nähdessään. 

Foxi oli hurjan kiinnostunut muovipussin sisällöstä, oli jo silloin kun laitoin variksen sulamaan. Koiran kanssa pihalle ja mukana oli myös superpalkka, ihanaa Belcandon märkäruokaa. Palkkaan ei ihan heti sentään päässyt käsiksi. 

Aloitettiin ihan perus nostoilla. Lintu maassa ja käskin Foxin antamaan. Aluksi pieni kannustus, mutta seuraavilla kerroilla ei epäröinyt ollenkaan!

Välinoutoja. Aluksi ote oli vähän huono, mutta parantui kyllä. Varis oli vielä vähän jäinen, joten jos se sattui olemaan huonosti maassa Foxi ei ottanut sitä. Ensi kerralla täytyy ehkä sulattaa se ihan kunnolla! Matkat oli varmaan jotain 20m luokkaa niin että varis oli lähempänä Foxia kun mua, tarkoituksena nimenomaan se että koira joutuisi kantamaan sitä. 

Superpalkan ansaitsi tänään variksen etsinnällä. Vein sen Foxin nähden puskan juurelle piiloon ja siirryin sitten vähän kauemmas. Käsky ja se lähti ja toikin variksen pienen epäröinnin jälkeen. Edistystä edellisiin vaakkutreeneihin! Otteet välillä parempia ja välillä huonompia, mutta uskon niiden parantuvan ahkeralla treenaamisella


Lisäksi iltaruuan eteen olen tehnyt pari kertaa kanidamin noutoa. Sen meidän pienemmän kanidamin. Enpä ole varmaan nähnyt tuota otusta juoksemassa mikään esine suussa niin lujaa kun keinokanin palautuksessa! Superia! Ehkä kohta uskaltaisi kokeilla myös 3kg keinokania...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti