Sivut

torstai 7. kesäkuuta 2012

Ilmassa kesäloman tuntua

Eilen olin taas katsomassa kaverin agilitykisoja. Lähden mukaan osittain siksi että saisin taas omaa treeni-intoani nostettua ja jotain suunitelmia jopa ihan toteutuksen asteelle. Agilitykisat toimivat tuttuun tapaansa eli treeni-intoa löytyy taas :)


Olin aika myöhään kotona kisoista, mutta Foxi oli vielä iltalenkin tarpeessa joten päätin heti lähteä toteuttamaan suunitelmaani. Käveltiin ehkä kilometrin päässä olevalle hiekkakentälle. Meidän lähikentällä ei oikein voida treenata, koska siellä Foxi vaan kyttää milloin kaveri ilmestyy jostain. Suunnitelmana oli tehdä jonkin verran seuraamista ja lopuksi antaa erityisen hyvä palkinto, Cesar-märkäruokaa(sain ilmaiseksi ison läjän purkkeja). 


Seuraamisia tehtiin etupalkalla ja uusilla treeninameilla(Froliceja, nekin ilmaiseksi saatuja). Namit olivat oikein mieluisia ja koira oli tosi mukavassa työskentelymoodissa :) Seurasi nätisti, vaikka välillä meinasi hieman lähteä etäytymään. Katsekontakti oli ihan mieletön! Vapautin suoraan seuraamisesta etupalkalle ja vitsit koira menikin sinne LUJAA!


Heittelin palloa välillä ja teinpä sillä pari eteenlähetystäkin. Toinen meneminen oli kyllä kiero kuin mikä, en tiedä oliko Foxin jotenkin vaikea nähdä sitä hiekalla nököttävää palloa. Mun yllätykseksi palautti pallonkin oikein nätisti, vaikka tavallisesti ei halua antaa sitä pois. 


Muutama luoksari niin että lähetin koiran namialustalle ja sitten kutsuin luo. Aivan hurjalla vauhdilla tuli takaisin, mutta ehkä perusasento vähän kärsi vauhdista. Ehkä tämä kuitenkin voisi olla meille toimiva tapa vauhdin saamiseksi luoksariin. 


Loppuun paikkis 1min30s ajalla ja pitkähköllä matkalla. Ei ollut lonkalla tällä kertaa vaan katsoi mua koko ajan. Sivussa kauempana oli jo avattu Cesar-purkki. Perusvarma suoritus tässä Foxilta. Sitten tehtiin viimeinen seuraaminen. Oikein nättiä ja iloista menoa Foxilta. Itsekin uskalsin jo välillä katsoa eteenpäin ja luottaa koiraan :) Vapautus superpalkalle, paikkiksen ja seuraamisen välissä palkaksi tylsästi vain kehuja, mutta joskus kai sitä palkattomuuttakin on alettava treenaamaan.


Käveltiin kotiin pienen lenkin kautta ja kello oli jo lähemmäs 11 illalla. Ei ollut liikennettä nimeksikään, joten Foxi mennä jolkotteli vapaana. Oli oikein hyvin kuulolla :) Sää oli aika kaunis ja valoisia, auringosta tuli jännää vaaleanpunaista väriä taivaanrantaan. Vähän oli myös jotain usvaa. Ihanan kesäinen ilta... Tosin sormet oli ihan kohmeessa kun päästiin kotiin, eli 10 astetta lisää lämpö niin en valita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti