Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Home without a dog...

... is just a house.


Yritin keksiä jonkun laulun, joka olisi liittynyt hyvin meidän aikaisempien Viron matkojen bloginpostausten teemaan, mutta sitten totesin että itse kun en ollut reissussa niin menkööt tällaisella otsikolla. 


Foxi oli viikonlopun Virossa näyttelyreissussa ja meillä oli lauantaina mun ylioppilasjuhlat. Oikeastaan oli hyvä että Foxi ei ollut lauantaina kotona, eipähän sählännyt ihmisjoukossa. Sitä paitsi suuri osa meidän vieraista oli sille tuntemattomia. Moni kyllä kyseli että missä koira oikein on. Sunnuntaina sen sitten alkoi huomata. Oli oudon hiljaista kun ovi kävi, ei haukkumista tai ääntä kun Foxi kipittää ovelle... Niin outoa. Kyllä mulla tulee aina olemaan koira, oli tämä muutaman päivän koirattomuus niin erikoista. 


Lauantaina oli ensin vuorossa noutajien erikoisnäyttely. Siellä tuomarina oli Sven Slettedahl Norjasta. Foxi oli ainoa junnu-luokan uros ja oli ilmeisesti esiintynyt kasvattajansa esittämänä nätisti ja saikin ainoana juniorina(junnuissa oli kaksi narttua) erinomaisen. Samalla rapsahti tilille kolmas ja viimeinen junnuserti sekä kolmas osallistumisoikeus BIS-juniorikilpailuun, eli ROP-juniori! Paras uros kehässä Foxi jäi suomalaisten valiourosten Äijän ja Reetun taakse, ollen PU3. 


Minä mietin kotona koko kuluneen viikon että mitä jos tuleekin hukkareissu ja kaksi erittäin hyvää... Eipä tullut vaan saatiin matkan tavoite eli se viimeinen junnuserti täyteen jo ensimmäisessä näyttelyssä. Täten siis Foxi on nykyisin Viron juniorimuotovalio!


17 months, masculine male. Nice proportions. Masculine head, nice expression. Good neck, nice trout(?), level topline. A bit too much stiffle behind. Nice depth of body. Moves quite well. Nice temperament.

Mun yo-juhlapäivän kruunasi se että kännykkä piippasi vielä myöhemmin päivällä viestin merkiksi. Foxi oli sijottunut itävaltalaisen Sigrid Holzerin tuomaroimassa BIS-juniori -kilpailussa kolmanneksi! Väkisinkin oli hymy korvissa koko loppu päivän. Tällaista päivää ei ole mahdollista kokea uudestaa!

Seuraavana päivänä itse vain odottelin kotona tuloksia Eestin Voittaja 2012 -näyttelystä. Foxin osalta ne olivat samat kuin edellisenä päivänä, erinomainen, ROP-JUN ja PU3, lisäksi EEJV-12 -titteli. Junnusertiähän se ei enää saanut ottaa kun sai viimeisensä edellisenä päivänä. Tuomarina oli edellisen päivän ryhmätuomari, Sigrid Holzer Itävallasta. 

Sehr gut aufgebaute jung Rüde von ausgezeichnete Typ. Sehr schön Kopfproportion. Gute Brustbevölbung(?). Sehr schönes Haar___, gute Winkellungen. Ausgezeichtes Gangwerk. Sehr liebes Wesen.

Olipas tuskallista saada selvää kehiksen käsialasta. Yritin kuitenkin kun kyseessä oli minulle tuttu kieli. Hyvä arvostelu tuo on, aivan kuten lauantainakin :)

BIS-juniorissa alkoi Foxi kuulemma olla jo tosi väsynyt, eipä ihme. Pitkät näyttelypäivät hotellissa ja vielä koiraseurassa. Kyllä siitä huomasikin että se oli väsynyt kun kävin hakemassa sen eilen myöhään illalla kotiin, tosin kyllä se muutaman hölmön jojoiluhypyn teki :) 

Täytyy ottaa Foxista kuvia palkintojen kanssa ja siitä on kehästäkin jotain kuvia. Taitavat saada oman postauksensa, kunhan vaan saan kuvat otettua ja muiden ottamat kuvat itselleni.

Kiitos Minna kun otit Foxin mukaan matkaan! Onnittelut muille Viron tollerimenestyjille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti