Sivut

maanantai 2. toukokuuta 2011

Sijaistoimintoja

Jeps. Oltiin Anniinan treeneissä sunnuntaina ja sitä ennen ei olla tehty dameilla mitään. Aloitettiin ympyräkävelyllä pujotellen hihnassa muut ympyrässä seisovat koirakot. Onnistui oikein hienosti. Sitten kuunneltiin mitä treenikerralla oli tarkoitus harjoitella. Koiran ja ohjaajan väliin dami ja sitten koiran pitäisi poimia dami matkalla ohjaajalle ja palauttaa. En kyllä meidän "mahtavilla" taidoilla kuvitellut onnistuvaksi. Omaa vuoroa odotellessa herättelin vähän Foxin mielenkiintoa damiin. Kaveri oli aivan liekeissä, hyppi kuin hullu(ei koskaan kotona hypi damia) ja yritti saada damin. Tuli meidän vuoro. Sain Foxin kiinnostumaan damista ja se otti sen myös suuhun mutta sitten alkoi pelleily. Se jäi taas puoli matkaan. Lähdin juoksemaan pois ja koira tuli vauhdilla perässä mutta meni ohi. Täytyy harjoitella hihnassa ulkona(ilmeisesti Foxi syttyy ulkona vähän paremmin) niin ettei koira pääse karkaamaan. ...tai sitten odottelen noutovietin jälkitoimitusta...

Koulutuksessa omaa vuoroamme odotellessa Foxi keksi alkaa ensin syömään kaikki pienimmätkin risut maasta ja sen jälkeen se siirtyi hihnan syömiseen. Outoja sijaistoimintoja ja jotenkin hieman epätyypillistä Foxia keksiä itselleen koulutuksessa jotain omaa puuhaa. Keskiviikkona tokotreeneissäkin se vain makasi kun kuuntelin ohjaajaa. Täytyy katsoa jatkuuko tämä sijaistoiminnot jatkossa vai oliko tämä vain joku kokeilu koiralta.

JKK:n tokossa tehtiin peruskäskyjä(istu, maahan, seiso). Meni hienosti eikä Foxi edelleenkään ottanut mitään häiriötä muista koirista. Ehkä välillä on hieman epävarma että mitä nyt pitäisikään tehdä eikä istumisesta tai maahanmenosta osaa vaihtaa vielä seisomiseen. No, kyllä se siitä kunhan vaan jaksaa treenata. Saatiin myös neuvoksi ottaa eri sana toko-seisomiselle ja näyttelyseisomiselle. Pää lyö tyhjää kun pitäisi keksiä joku hyvä sana. Ideoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti