Sivut

maanantai 16. tammikuuta 2017

High hopes

Viikonloppuna käytiin näyttelemässä Kajaanin kuplahallissa Foxin kanssa. Näyttelyssä, jonne olin vannonut etten mene. Kummasti kuitenkin mieli muuttui, kun näin tuomarilistat. Aikataulujen ilmestyttyä lässähti vähän fiilis, sillä tietenkin tuomari meni muuttumaan! Lähdettiin kuitenkin jo torstaina reissuun mentaliteetilla, että käydäänpä katsomassa mummoa ja ulkoilemassa kunnon talvessa.

Näyttelyyn vaihtui tuomariksi Eva Nielsen, joka on antanut nuorelle Foxille sen ensimmäisen sertin ja myöhemminkin vielä erinomaisen. Tämän ilmoittautumisenhan olisi voinut peruuttaa ja saada rahat takaisin, mutta ajattelin että käydään nyt kokeilemassa.

Avoimessa luokassa oli useampia koiria, Foxi oli ensimmäisenä. Se juoksi ihan reippaasti kehän ympäri ja sitten päädyttiinkin jo tuomarin tutkittavaksi. Tuomari ei uskaltanut katsoa Foxin hampaita itse, koska Foxilla oli nuuska huulessa, joten näytin ne itse. Sitten mentiin ympäri ja edestakaisin ja seistiin hetki. Sitten heilahti keltainen lappu, eli hyvä, joka on koiranäyttelyissä huono.


"Big, heavy dog. Masculine head. Not correct in bite. Heavy ears. Could have more typical head. It's too long and not triangle. Little bit scared eyes. Enough angulated in front, well in back. A bit heavy in body. Moves very heavy. Ok from side. A bit high hopes from back"

Tämähän on ihan rehellisesti sanottuna varmaan surkein arvostelu, mitä Foxi on koskaan saanut. Ensimmäin H tämä ei sille ollut, mutta muistelisin että aiemmissa arvosteluissa on sentään ollut jotain hyvääkin, toisin kuin tässä ainoa hyvä asia on takakulmaukset. Ja se pää on nähtävästi aivan kauhea. Ja kuten aina... Toivoisin että tuon koon arvioimiseksi heilutettaisi mittatikkua, sillä Foxi on edelleenkin säkäkorkeudeltaan vain 51 cm, joka sopii rotumääritelmän ihanteeseen vielä erinomaisesti. 

Vertailun vuoksi täytyi kaivaa vanhat Nielseniltä saadut arvostelut esiin. Niissä on ollut kuitenkin hyvä koko, korvat ja silmät ja pään on toivottu levenevän. Ilmeisesti pää sitten leveni liikaa. Lisäksi tuossa taitaa olla kehiksen väärin kuulema sana, koska tuo viimeisin lause ei ole millään tapaa kontekstiin sopiva. Eiköhän tuossa pitäisi lukea hocks tuon hopes -sanan sijasta. 

Toiveet toki olivat korkealla näyttelyyn ilmoittautuessa, kunnes sain kuulla tuomarimuutoksesta. Jos vaan olisin tiennyt että tuomarin linja on täysin muuttunut aiemmasta (mitä vahvempi - sen parempi) olisin kyllä ottanut rahat pois. 

Tulipa käytyä kuitenin moikkaamassa mummoa ja rentouduttua talvisemmissa maisemissa, kun mitä pääkaupungilla on tarjota :) Eiköhän tämäkin keikka kuitenkin hymyilytä vielä pitkään! 

Otsikko ei suinkaan tarkoita että Kajaaniin olisi lähdetty henkseleitä paukuttelemaan, vaan se tulee tuosta kehätoimitsijan väärin kuulemasta ilmaisusta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti