Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Suvi-Karelia

Vietettiin viime viikonloppu aurinkoisessa Joensuussa. Päästiin asustamaan kaverin luokse ihan lähelle ravirataa ja keskustaa. Perjantaina lenkkeiltiin katsomaan ravirataa ja jos ei olisi ollut näyttelykamoja mukana, olisin kyllä ehdottomasti voinut kävellä näyttelypaikalle.

Lauantaina tuomarina oli viime vuonna Toller Show'ssa tuomaroinut Sven Slettedahl Norjasta. Silloinhan tulos oli sileä eri, mutta koiria olikin avoimessa silloin 20. Nyt ajattelin että sa:han voisi olla mahdollisuudet pienen koiramäärän vuoksi.

"Masculine dog. A bit loo large. Masculine head. Good neck. Lovely front. A bit long in loin. Could have stronger topline. Well angulated. Moves quite well. A bit french in front"

Niin vaihtui erinomainen ylälinja sellaiseen, jonka pitäisi olla parempi. Osansa asiaan saattoi olla torstaisella fyssarikäynnillä... Tällä arvostelulla saatiin sama sileä eri kun viime syksynäkin sekä luokkavoitto, koska Foxi oli luokkansa ainoa. 

Sunnuntaina koitti sitten kaikkien rotujen näyttely, jossa tuomarina oli myöskin aiemmin Tollershow'ssa tuomarointu Eivind Mjaerum, myöskin Norjasta. Foxi ei siinä Tollershow'ssa ollut Mjaerumin arvosteltavana, mutta hän kuitenkin silloin vahvisti Foxille saadun SA:n. 

"Excellent type. One large side. Masculine, nice head & expression. Scissorbite. Good neck. Well angulated. Little long. Moves well. Coat ok"

Tällä arvostelulla irtosi myöskin sileä eri ja luokkavoitto, koska Foxi oli ainoa avoimessa luokassa.

Hassua että molemmat tuomarit mainitsivat koosta, sillä siitä ei ole muistaakseni Foxilla pitkään aikaan mainittu. Ja erityisesti tuo "hieman liian iso" kyllä jopa hieman ärsyttää minua, sillä tuomari ei edes mitannut Foxia, joka on kuitenkin kooltaan täysin rotumääritelmän ihanteen sisällä. Vaan kukin tavallaan.

Mitä sitten jäi käteen? Ei mitään muuta kun kaksi arvostelua :D Oikeasti lähdettiin tuonne vähän valkoisen(tai no, oranssin) ruusukkeen kiilto silmissä. Sitä ei kuitenkaan saatu, mutta ollakseni rehellinen ei juurikaan harmita. Epäilemättä sillä edellisenä viikonloppuna saadulla "yllätyscacibilla" oli osuutensa asiaan. Lisäksi ei tarvinnut maksaa hotellista, niin sekään ei jäänyt harmittamaan. 

Foxilta puuttui kyllä koko viikonlopun se tavallinen kehäasenne ja meno. Seisoessa se ei tuijottanut namia ollenkaan ja liikkuessa olisi halunnut haistella. En tiedä mikä sillä oli vai saako se muka veljestään niin paljon virtaa ettei yksinään jaksa ja viitsi esiintyä? No, tauon paikka nyt ainakin on sen verran oli kyllästymisen merkkejä havaittavissa. Siispä epämääräisesti silmällä pidetty Mäntsälän KR näyttely ja vähän vakavammin suunniteltu Savo Show'n perjantai jäävät nyt myös pois kalenterista. Tuosta elokuusta kun on muutenkin tulossa varsin vilkas näyttelyrintamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti