Sivut

maanantai 30. tammikuuta 2012

Kuulumisia

Loppiaisena näköjään tullut viimeksi kirjoiteltua tänne :) 


Meidän tammikuu on kulunut lenkkeillessä ja lumihangessa tarpoessa. Foxi rakastaa lunta yli kaiken ja hyppii innoissaan lumikökköjen perässä umpihangessa ja pyörii lumikasoissa ja "auttaa" lumitöissä. Eilen oltiin umpihankilenkillä kunnon pakkasessa ja voin sanoa että kylmyys on suhteellista. Koiralla ei ollut yhtään kylmä ja minullakin oli enemmän kuuma kuin kylmä. Ehkä me ollaan karaistuttu?




Tokoa ei olla kauheasti tehty. Seuraamista jonkun verran meidän kämpän käytävällä. Se sujuu jo hienosti mutta musta tuntuu että toi koira vähän jätättää. Kokeilin jo etupalkkaa mutta ei ainakaan vielä tuntunut auttavan vaan sitten katoaa katsekontakti kun pöllö alkaa tuijottaa sitä alustalla olevaa namia. Ehkä edetään tästä nyt niin että laitan namin sinne alustalle ja perusasennossa vaadin katsekontaktin -> vapautus namille ja tästä sitten pikku hiljaa edetään askeliin. Käännökset tolla koiralla on tosi hyvä ja tiiviit, ainakin omasta mielestäni :)


Täytyipäs sitä lauantaina kokeilla piruuttaan että osaisiko koira luoksetulon pysäytyksen. Se siis periaatteessa tietää pysäyttävän käsimerkin kyllä. Sillä kuuluisalla kämpän käytävällä sitten kokeilin, kutsuin ja käsimerkki ja kappas! Koirahan pysähtyi :) Tietenkin pysäytys voisi olla napakampikin mutta sitä ehtii treenata myöhemminkin. 


20.2. on Heiluhäntien tasokoe hallissa, saa nähdä miten menee ja päästäänkö treenaamaan. Toi halli on mun mielestä vähän hassu ympäristö kun Heiluhännät ei treenaa missään hallissa niin se voi olla joillekin koirille tosi vaativa paikka. Saa nähdä mitä mieltä Foxi on hallista.


Tammikuun alkupuolella mulla meni hermo koiran hihnakäytökseen. En vaan jaksa sitä kun 20kg tolleria kiskoo tuolla ulkona. Nyt ollaan panostettu hihnakävelyyn ja olen käyttänyt naksutinta merkkaamaan toivottua. Foxi reagoi naksuun tosi hienosti mutta alkulenkistä sillä on lähes poikkeuksetta niin paljon energiaa että se vaan haluaisi mennä. Kehitystä on kuitenkin ihan selvästi huomattavissa. 


Nyt kun vielä saisi ne ala-arvoisen surkeat muiden koirien ohitukset kuntoon niin olisin tyytyväinen(miten muistelen joskus ennen koiraa todenneeni että mun koirasta ei koskaan tule remmiräyhää?). Räyhäämistä olisi toki helpompi lähteä karsimaan jos tietäisi miksi toi eläin oikein mellastaa. Siinpä omistajalle pohdittavaa...

Joo en todellakaan tiedä miksi kappaleiden välissä on isompi tila kun mitä itse haluaisin... :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti