Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2012

Ala-arvoista

Päätin hieman virkistää koiraa näin tylsänä loppiaispäivänä. Nappasin damirepun ja uuden hahnisysteemin mukaan ja puin ulkovaatteet päälle sekä otin nameja mukaan. Koira messiin ja pihalle.

Kunhan elikko pääsi pihalle niin se juoksenteli ensin jonkunaikaa ihan kuurona pihalla sekaisin lumesta. Ehkä olisi jo tässä vaiheessa pitänyt suosiolla marssia takaisin sisälle... Sain kuitenkin koiran luokseni ja hieman tavallista tahmeammin myös istumaan vasemmalle puolelleni. Heitin hahnidamin lumeen ja käskin koiran hakemaan. Foxi lähti ihan tavallisella reippaalle vauhdilla ja otti damin. Meinasi kuitenkin jäädä makaamaan lumeen hanhen kanssa, joten käskin tuomaan vielä uudelleen. Palautus lähti ihan kivalla vauhdilla mutta se meni varmaan metrin liian sivuun. Foxi ei edes yrittänyt korjata palautusta mulla käteen vaikka yleensä antaa käteen kaikki palautukset. Ei tietenkään palkkiota tästä suorituksesta, koska tiedän että koira pystyy niin paljon parempaankin.

Otin hanhen pois ja Foxi jäi jumittamaan jotain. Se kuikuili jotenkin tosi kummasti koko ajan kadulle ja kuunteli jotenkin ylivarovaisesti jostain kaukaa kuulunutta koiran haukkua. Tosi epätyypillistä Foxille, sillä yleensä se on noutohommissa mukana ihan 110%. Päätin sitten jättää koiran ulos etsimään kadonnutta yhteistyökykyään ja kävin viemässä hanhen sisälle sekä odotin pienen hetken. Koira oli tullut ulko-oven viereen kököttämään että joku tulisi ulos tai se pääsisi sisään.


Laitoin koiran hihnaan ja menin uudestaan pihalle. Heitin yhden damin herättelemiseksi pihakäytävälle ja käskin koiran hakemaan. Tällä kertaa suoritus oli ihan moitteeton, vauhti ihan hyvä ja palautus suoraan käteen. Ajattelin että ehkä koiran työinto heräsi joten päätin jatkaa. Heitin lumeen yhden damin ja käskin koiran hakemaan. Foxi lähti liikkeelle vasta toisen käskyn ja käsimerkin avustamina. Se meni damille mutta paljon kiinnostavampia olivatkin jotkun lumi-/jääkökkäreet. Kehotin kaukaa Foxia tuomaan damin, mutta syötyään yhden kökön se alkoi järsiä vielä toistakin. Hain sitten itse damin pois ja mitään sanomatta jätin koiran yksin ulos. Sisällä ehdin ottaa kengät pois jalasta kun huomasin että punaturkki oli ulko-oven takana. Riisuin muutkin ulkovaatteet pois ja päästin sanaakaan sanomatta koiran sisälle. Minulle ei kelpaa sellainen työskentely mitä Foxi tänään tarjosi. Oikeasti se pystyy niiiiiiin paljon parempaan, eikä koskaan aikaisemmin ole tehnyt näin huonosti.


Sitten aletaankin pohtia mistä tämä tällainen käytös oikein johtuu. Foxi on tähän mennessä ollut ihan täysillä aina messissä kun on tehty jotain noutojuttuja. Eilen kilahdin koiralle ihan toisesta syystä ulkona, mutta en sen jälkeen ole huomannut siinä mitään erikoista. Oliko tämänpäiväinen kenties jotain seurausta kilahduksesta vai jotain muuta? Murrosikä? Talvi? Häiriötekijät? Mene ja tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti