Sivut

torstai 8. syyskuuta 2011

Kellokoskella

Sunnuntaina ajettiin mieli korkealla Kellikselle ensimmäisiin tokotreeneihin(toko alkeet). Foxi käyttäytyi ihan kivasti vaikka aluksi kaksi sen vieressä ollutta saksanpaimenkoiraa vähän räyhäsivätkin sille.

Alettiin treenaamaan neljän ryhmissä. Ensin tehtiin paikallaolot. Se onnistui meiltä tuttuun tapaan hyvin. Sitten tehtiin seuraamista ja se ei edelleenkään ole meidän vahvin liike ja koiran mielestä maassa oli hyvin kiinnostavia hajuja joten huonostihan se meni. No kävipäs sellainen "tuuri" että treenit oli hyvin seuraamispainotteiset. Tehtiin jääviä, missä ei mun mielestä ollut mitään järkeä. Ensimmäinen kerta treeniryhmässä ja koirilla(muillakin kun Foxilla) seuraamiset ihan alkukantimissaan. Ei oikein järkevä idea. Kokeiltiin siis jääviä ensimmäistä kertaa. Jouduin kyllä ihan pysähtymään ja käskemään koiran maahan, mutta kai alkuun ihan hyvä suoritus. Tehtiin myös liikkeestä seisominen ja sekin meni ensimmäiseksi kerraksi ihan ok. Sitten tehtiin kaukoja(istu-maahan). Niitä ollaan jonkun verran tehty ja menikin ihan hyvin. Ja tämän jälkeen vielä seuraamista ympyrällä ja nyt meni kyllä aivan täysin perseilleen tämä homma. Koira taisi kuvitella olevansa jossain kävelylenkillä ja nuuhkutteli maata tyytyväisenä. EI NÄIN! 

Tarkoitus oli päättää treeni onnistuneeseen ja reippaaseen luoksariin MUTTA mitä tekee Kettunen? Jää pönöttömään hyvin tärkeännäköisenä ja kun kutsun sitä tulemaan niin ei hievahdakaan mihinkään. Palasin koiran luo ja kutsuin uudelleen karkuun juoksemisesta, kyykkimisestä ja hyppimisestä huolimatta koira istuu edelleen kun patsas. Heiluttelin jopa sen palkkiolelua mutta se ei hievahtanutkaan. Palasin taas sen luo ja otin vaan pari askelta ja sitten se tuli(vihdoin). Kouluttaja totesi että kannattaa tehdä niin että palaa joka toisella kerralla koiran luo palkkaamaan ja joka toisella kutsuun, näin hän siis sanoi minulle. Siinä en kyllä näe mitään järkeä, jos meidän ongelma on että koira ei lähde liikkeelle niin ei sitä paikalla olemista tarvitse mun mielestä vahvistaa.

Hieman kummallinen fiilis jäi noista treeneistä, yleensä olen voinut luottaa että Foxi tekee kuten sille on opetettu mutta nyt ei sitten tehnytkään(se luoksari). Seuraamiset nyt oikeasti täytyy treenata kuntoon. Toivon että seuraavalla kerralla tehtäisi kunnolla alkeita vaikka niihin jääviin niin että niissä olisi jotain järkeä. Tai sitten hiotaan ne seuraamiset kuntoon. Ehkä toivon kuitenkin että päästäisi jollenkin muulle ohjaajalle. Yritän nyt saada jotenkin ton luoksetulo-ongelman ratkaistua.

1 kommentti:

  1. kuulostaa kieltämättä vähän jänniltä alkeistreeneiltä, jos tehdään kunnolla liikkeitä? :D

    VastaaPoista