Sivut

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Viimeistä kertaa Kirkkonummella

Oltiin Anniinan viimeisissä koulutuksissa Kirkkonummella viime viikon tiistaina. Ajeltiin koululta hyttysten syötäväksi metsään(jeejee). Tarkoituksena oli tutustua taippareiden kahteen muuhun osioon eli vesityöhön ja jälkeen. Jälkihän siis tehdään laahaamalla kaninkarvaa maastossa ja kokeessa pituus taitaa olla 80m. Meidän jälki ei kyllä tainnut olla ihan niin pitkä. Aloituspaikalla meni hetki että Foxi tajusi mitä siltä oikein halutaan(ei olla tehty mitään nenänkäyttötehtäviä). Se kuitenkin selvästi sai jäljestä kiinni ja lähti sille. Hieman ennen lopussa ollutta namipalkkiota se kääntyi takaisin kun tajusi minun jääneen jäljen alkuun odottamaan(taippareiden jäljessä koira menee ilman mitään liinaa ja yksin jäljen). Toisella yrittämällä meni ihan hyvin. Myöhemmin tuli puheeksi että yleensä ei kokeessa katsota miten tarkkaan koira oikein jäljestää vaan voi mennä kanille ilmavainullakin, mutta se kani pitäisi sitten tuoda ohjaajalle(onnistuu meiltä joskus sadan vuoden kuluttua?).

Sitten rämmittiin kalliolle, mistä päästiin kokeilemaan vettä. Mitään varsinaisia vesinoutoja ei tehty vaan lähinnä tutustuttii elementtiin. Foxille tuli joku ja se ei halunnut tulla veteen. Todettiin että luultavasti liittyy siihen että pohja ei näy, koska Foxi kuitenkin onnistui jotenkin toisesta kohtaa menemään vahingossa. Pennut ovat kuitenkin vasta reilu 5kk, joten ne kyllä ehtivät vielä uimaan. Pakoteta ei tietenkään mutta pikku hiljaa käydään tutustumassa uudelleen veteen. 

Viikonloppuna ajettiin Savoon yo-juhliin ja Foxi oli tietenkin mukana. Autossa nukkui takana häkissä ja kun päästettiin jalottelemaan niin se tuli nautinnollisesti venytellen pois :) Lisäksi nähtiin reilu 2v lapsia ja Foxi ei niitä mitenkään ihmeemmin ihmetellyt vaan antoi lasten paijata. Majotuttiin isovanhempien luona ja Foxi sai juosta isolla avoimella pihalla niin paljon kun sielu sieti. Voi sitä pikku-tollon riemua :)


Nyt kesäloman ekalla viikolla mulla on pari projektia Foxin kanssa. Toinen on 20 perusasentoa päivässä ja toinen on damin pitoa. Aluksi tarkoitus oli tehdä pakkopitona, mutta en näe sitä itse oikein toimivana tapana, joten siirryttiin naksuun. Saa nähdä miten paljon viikon tehotreenien aikana Foxi oikein oppii.


En jaksanut raahautua helatorstaina siihen KAT:in mätsäriin täällä Järvenpäässä. Seuraavaksi meidät nähdään kehissä heinäkuussa pentuluokassa(kunhan nyt vaan saisi aikaiseksi ilmoittautua...).


Perjantaina Tollerileirille Himokselle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti