Sivut

keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Syyskuun rallailut

Syyskuussa tosiaan vaihdettiin Zoran kanssa uuteen rallytokoryhmään. Tässä porukassa olisikin sitten tarkoitus treenailla koko syksy, talvi ja kevätkin. Tasoltaan ryhmä on voittaja-tasoinen. Ehkä meidän tämänhetkiselle osaamiselle hieman haastava, mutta pidemmällä tähtäimellä varmastikin oikein järkevä ryhmä meille. 

Kouluttajat osoittautuvat heti varsin vaativiksi. Ensimmäisellä kerralla tehtiin vain avoimen luokan rata, jotta koulutajat näkivät meidän tason. Seuraavalla kerralla pätkä jostain radasta. Sitten jälleen voi-radan pätkää ja lisäksi oikealla seuraamisen alkeita ja nyt viimeisimmän kerran taas voi-radan pätkään ja voittajaluoka käännöksiä (2x saksalainen, molemmat täyskäännös vasemmalle ja oikealle).

Etenkin toisella kertaa Zora oli ehkä vähän liian innoissaan radalla ja ääntä meinasi lähteä vähän liikaakin. Saatiinkin hyviä vinkkejä esim. siitä miten lähtöön kannattaa tulla. Nyt kun pari kertaa olen kokeillut, niin se itseasiassa on jopa toiminutkin! Aiemmin  tehtiin niin, että tultiin vain kyltille ja otin hihnan pois. Nyt saatiin vinkki, että voi vaikka tehdä jo pari käännöstä ja jotain muuta pientä ennen kun sille lähtökyltille edes tulee, jotta se lähtö ei olekaan ensimmäinen tehtävä. 

Oikealla seuraamista ollaan treenattu aivan hävettävän vähän. Täytyisi todella ottaa itseä niskasta kiinni sen kanssa. Ei sen opettaminen kuitenkaan sen kummallisempaa ole, kun vasemmalla puolella seuraamisenkaan. Oikealla seuraamisen alkeita opetellessa saatiin myös määräys treenata takapäätä. Plaah! 

Viimeisimmän kerran treenattiin tosiaan voi-luokan käännöksiä. 2 x saksalainen tuntuu helpolta meille, mutta nuo kaksi muuta käännöstä ovat kyllä aivan katastrofeja. Tai no, eipä koiralta voi mitään osaamista olettaakaan kun omistaja ei niitä ole opettanut. Täytyisi nyt näidenkin kanssa hieman ryhdistäytyä ja kuulemma edelleen treenata sitä takapäätä.

Meillä osoittautui myös murheenkryyniksi kolme askelta peruuttaen. Olen ajatellut että kyllä se koira siinä tulee kun sitä käsketään seuraamaan (ja sehän käytännössä tarkoittaa vasemman jalan vierellä kulkemista). Vaan eipä se ottanut onnistuakseen. Tätä täytyisi varmaan kotona treenata takapalkalla ja ottaa joku muu käsky, ettei mennä sabotoimaan meidän seuraamista.

Työtä todella siis riittäisi ennen kun meillä olisi mitään asiaa voittaja-luokan kisoihin. Tosin eipä meillä sinne ole edes osallistumisoikeutta vaan ensiksi pitäisi saada ne pari hyväksyttyä tulosta avosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti