Sivut

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

American -treffit

Rasti seinään! Toinen blogipäivitys jo viikon sisään! Eilen ajeltiin Orimattilan kautta Lahteen Zoran pentutapaamiseen. Luvassa oli perustottelevaisuutta, rallytokoa, agilityä ja noutohommia.

Aluksi Zoraa näytti hieman jännittävän, mutta sitten alkoi järkyttävä mekastus. Onneksi päästiin heti Elina Kempin vetämään perustottelevaisuusryhmään, jossa aloitettiin heti pentujen rauhoittamisella. Muutenkin maltti ja rauhoittuminen olivat iso teema tuossa perustottelevaisuudessa. Ne kaksi muuta tärkeää olivat paikalla olo ja luoksetulo. 


Olen oikeastaan itsekin huomannut että Zora tarvitsee todella paljon malttitreenejä ja rauhoittumisen harjoittelua, joten saatiinki paljon hyviä vinkkejä. Aluksi otettiin vain pennut syliin ja odoteltiin niiden rauhoittuvan. Se onnistuikin alun mielentilan huomioiden yllättävän nopeasti, mutta ollaan me sitä tehtykin kotona. 



Tehtiin erilaisia harjoituksia, joissa laitettiin namia alustalle ja koira ei saanut ottaa sitä ennen kun rauhoittui ja sai luvan. Sekin onnistui aika kivasti, koska meillä ei koskaan saa ruokaa ilmaiseksi. Toistaiseksi se "ilmainen" on tarkoittanut Zoran kohdalla odottamista, mutta tulevaisuudessa voi olla jotain muutakin. Lisäksi tehtiin katsekontaktitreenejä, sitä paikalla odottamista sekä luoksetuloa.

Perustottelevaisuudesta siirryttiin rallytokoon. Ja kyllä voi sanoa että pentu olikin jo aivan erilaisessa mielentilassa kun mitä se oli kun saavuttiin halliin. Kokeiltiin yksinkertaista rataa. Ihan hauskaa touhua, mutta niitä kylttejä pitäisi vissiin opetella vähän enemmänkin :D



Rallysta siirryttiin agilityyn. Siellä päästiin kokeilemaan putkea, joka sujuikin varsin vauhdikkaasti. Kun vedettiin putki täyteen pituuten en ehtinyt edes mennä putken toiseen päähän kun Zora oli jo kipittänyt putken läpi. Lisäksi kokeiltiin puomia ja keinua. Zorassa olisi selvästi agilitykoiran potentiaalia!

Lopuksi siirryttiin pihalle näkemään riistaa. Kaikkea se tutki ja kantoi reippaasti. Variksen kanssa oli aluksi hieman käynnistysongelmia, kun meillä oli luvattoman pitkä tauko niiden näkemisessä, mutta nousihan se lopulta hienosti. Pupu oli tällä kertaa Zoran suosikki :)

Oli oikein kiva päivä ja oli kiva nähdä Zoran sisaruksia, niitäkin, jotka olivat tulleet pidemmän matkan päästä paikalle. Ja Foxi oli tyytyväinen kun sai omaa rauhaa kun kämppistä vähän väsytti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti