Sivut

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Turismia ja treenailua

Tänään lähdettiin turisteina Foxin kanssa Emmin ja Vertin matkaan Sipoon ryhmikseen. Foxia ei oltu ilmoitettu mutta se oli mukana, koska tarkoitus oli treenata koirien kanssa kehän jälkeen. Sitä paitsi, Foxi on jo käynyt siellä tuomaroineen Saija Juutilaisen arvoseltavana kaksi kertaa hakemassa EH:n, joten siksikin skipattiin nämä geimit. 

Näyttelyssä meni vallan upeasti. Aurinko porotti valokuvaajaa(ja toki muutakin näyttelyväkeä), niin ettei tarvinnut edes takkia pitää vaan pärjäsin mainiosti pelkällä paksulla hupparilla. Suurin syy hienosti menneeseen näyttelyyn oli tietenkin Vertti-veljen nappaama viimeinen serti! Mahtavaa! Nyt on siskolla sekä toisella veljellä sertit jo kasassa odottamassa taipparitulosta. Sinne siis Emmi ja Minna! Me ehditään varmaan ensin taippareihin ja sitten joskus siinä samassa hamassa tulevaisuudessa kun taipparit ehkä joskus saadaan ne kaksi puuttuvaa sertiäkin, jos saadaan.

Näyttelyn jälkeen ajettiin vähän matkan päähän metsikköön treenaamaan. Ensin me ihmiset vähän tutkittiin aluetta sen varalta että siellä olisi kyitä. Ei ollut, hirveästi vaan jonkun sorkkaeläimen jälkiä ja jätöksiä. Samalla vähän suunniteltiin mitä kukin oikein tekee. 

Foxi aloitti. Ensin tehtiin ihan tavallinen markkeeraus, jonka tarkoituksena oli vaan testata että ottaako Foxi vieraan damin. Olipas sillä intoa! Meinasi nimittäin livistää ilman lupaa kun ei ollut mulla enää hihnassa. Rumahko karjahdus, koira pysähtyi, käskytys takaisin vierelle ja sitten luvalla noutoon. Joo, ei ollut mitään onglemaa damin kanssa.

Sitten meille tehtiin pienehkö hakuruutu, johon heitettiin yksi dami. Heittodamille meno oli nätti, mutta sitten palautus ei ollutkaan täysin suoraviivainen vaan Foxi olisi mennyt mielellään vaihtamaan. Taas lähti kyllä ohjaajasta sellainen huuto, että varmaan kuului Järvenpäähän asti :D Itse hakutyöskentely sujui Foxiksi yllättävänkin reippaalla vauhdilla. Koko koira on kyllä ollut mun mielestä viime aikoina jotenkin tosi energisen oloinen. Neljä haettiin kuudesta, ei siis mitään ongelmia. Lopuksi koira autoon odottamaan muiden suoriutumista. 

Meillä oli käytössä myös varis. Se oli Foxista mielenkiintoinen, mutta suuhun ei sitä ottanut. Taitaa olla oma moka, kun ei ole tarpeeksi riistaa näyttänyt... Foxi jäi katselemaan kun muut teki variksella. Tarkoitus oli vähän herättää kateutta, josko sillä perusteella viitsisi ottaa harmaasiiven suuhun asti. Meillä kynnys on varmastikin juuri siinä että koira ottaisi sen suuhun, kun se on suussa se kyllä palauttaa.

Foxi katseli kun Vertille tehtiin kanijälkeä painavalla kanidamilla. Tarkoitus oli taas herätellä kateutta. Foxi on aina ollut kyllä kiinnostunut kanista, mutta noita isoja ja roikkuvia se ei halua kantaa kun on mukama niiiiin hankalaa kun se hipoo maata. Kun Vertti oli suoriutunut tehtävästään niin Foxi oli todella kiinnostunut kanidamista. Kokeiltiin sitten kantaisiko se sitä tällä kertaa. Ja no problems, sehän nousi ja palautuikin hienosti! Vähän uhkarohkeasti vedettiin jälki Foxille, ei nimittäin olisi kerta eikä ensimmäinen kun se on painavan/roikkuvan jättänyt ottamatta vaikka onkin jäljestänyt kivasti. Mitä tekee herra punainen?!? Juoksee niin hirveää vauhtia ettei paljon kyllä ehdi jälkeä haistella ja palauttaa sen tasan yhtä hurjalla vauhdilla kun menikin! MAHTAVAA!! Hieno pikku-apina <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti