Sivut

torstai 8. joulukuuta 2011

Erittäin hyvä - ellei täydellinen

Otsikko liittyy meidän näyttelytuloksiin, mutta tässä postauksessa ei kyllä puhuta näyttelyistä.

Maanantaina minulla oli vapaapäivä koulusta ja kun aamulla heräsin päätin että nyt tehdään pitkästä aikaa taipparitreenit metsässä. 

Foxi juoksenteli metsässä vapaana. Sen huomaamatta jätin yhden damin matkalle ja sen jälkeen koira käskyn alle ja sen nähden vein toisen damin. Käskin Foxin etsimään. Se löysi ensin jälkimmäisen damin ja palautti sen hienosti. Sen jälkeen se lähti etsimään toista, jonka se löysikin. Tällä kertaa palautus jäi hieman puolitiehen sillä herra taisi unohtaa olevansa töissä ja pudotti damin ja meni merkkaamaan. Poimin sitten itse damin pois. Tein toisen hakuruudun kahdella damilla ja työskentely olikin jo mallikkaampaa ja molemmat palautukset onnistuivat hyvin. 

Tein muutaman heiton ja niiden hauissa ei ollut mitään ongelmaa. Koira on hiljainen työskennellessä ja odottaessakin, mutta ehkä siitä huolimatta seuraavaksi treenataan malttia.

Päätin lopettaa yhteen laahausjälkeen. Yleensä olen ahnehtinut toisenkin jäljen ensimmäisen hyvin sujuneen jälkeen, mutta nyt päätin pysyä päätöksessäni. Tein meidän mittakaavalla aika pitkän ja hieman mutkittelevan jäljen. Sen jälkeen hain Foxin hihnassa jäljen alkuun. Koira tiesi mitä tuleman piti ja vetikin ihan hulluna jäljelle. Rauhoitin sen maahan jäljen alun viereen ja sen jälkeen käskin jäljestämään. Koira lähti ihan älyttömällä vauhdilla mutta siitä huolimatta sillä selvästi oli haju kanidamista. Kerran se jopa palasi tarkastamaan laahausta. Oli aika hienoa työskentelyä ja tosi hieno seurata! Palautus sujui hienosti ja Foxi saikin hyvän palkkion loppuun.

Pitäisi selvästi treenata taipparijuttuja enemmänkin. Koira tykkää niistä selvästi tosi paljon, vaan eipä se mikään ihme olekaan kun noutamaanhan se on luotu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti